Абул Баджандар от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради

...
Абул Баджандар от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради
Коментари Харесай

Човекът дърво от Бангладеш се връща в болница, за да бъде опериран отново

Абул Баджандар  от Бангладеш , който стана прочут като индивида дърво поради многочислените кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, по тялото си и за който се смяташе, че е оздравял, ще постъпи още веднъж в болница, с цел да бъде опериран, съобщи Франс прес.

 
28-годишният мъж е обиден от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия. Новината за Абул обиколи света през 2016 година, когато той за пръв път бе настанен в болница в Бангладеш .
 Абул Баджандар е обиден от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия БГНЕС
Навремето лекари в университетската болница в Дака го оповестиха за оздравял, само че след това той няколко пъти бе обиден от рецидиви на заболяването и бе опериран общо 25 пъти.-->

 
" Здравословното му положение се утежни и считам, че ще са нужни нови хирургични интервенции ", съобщи доктор Саманта Лал Сен от болничното заведение.
 
Сивозелените кожни израстъци са най-вече по ръцете му и му пречат да си служи с тях. Абул от години не е работил и е лекуван гратис.
VIDEO: Bangladeshi father Abul Bajandar, dubbed " Tree Man " for the bark-like growths on his body, is back in the hospital after his condition worsened.

Bajandar suffers from the extremely rare genetic condition epidermodysplasia verruciformis and has had 25 surgeries since 2016
— AFP news agency (@AFP) " Кожни израстъци се появиха на нови места по краката и ръцете ми ", сподели той. " Надявам се, че този път лекарите ще съумеят изцяло да ме излекуват ".
 
През 2017 година в университетската болница в Дака бе лекувано момиче от Бангладеш , наранено от същата болест.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР